Home Wie ben ik Hoe werk ik Tarieven Foto's Contact Links

© 2010 Webdesign AvL Computers

Hoe werk ik

Het welzijn van de honden en de tevredenheid van hun bezitters staan voor mij bovenaan.

Ook houd ik zelf graag plezier in wat ik doe en heb daarom gekozen voor:

 

1. Een kennismakingsgesprek bij u aan huis

 

Hier krijg ik een eerste indruk van de hond (en andersom) en kan er ingeschat worden of de hond in de groep past. Ook kunnen wij samen met u de hond even aan de auto laten wennen. Indien uw hond verantwoord in de groep opgenomen kan worden zullen wij samen het inschrijfformulier invullen. In principe zijn alle rassen en leeftijden welkom.

 

Uw hond dient echter wel aan een paar voorwaarden voldoen:

 

Hij/zij moet:   

 

 

2. Een kennismakingswandeling

 

Indien het voor u mogelijk is om dit in te roosteren en u het leuk vindt, is het altijd prettig wanneer u een keertje  samen met uw hond mee loopt tijdens één van mijn dagelijkse wandelingen met de groep. Zo kunt u  tijdens de tocht zien hoe ik werk en hoe  het met  uw hondje in het roedel gaat.

 

3. Kleine groepen

 

Ik ben van mening dat de honden met mij meegaan om te wandelen en niet om in de auto te zitten. Daarom houd ik de groepjes beperkt tot 7 a 8 honden waardoor de haal en brengtijd beperkt is en ik de honden tijdens de wandelingen alle aandacht kan geven, die zij verdienen.

4. Geconditioneerd vervoer

 

Hoewel ik probeer om de aan- en afrijroute naar en van het uitlaatgebied zo efficiënt en kortdurend mogelijk te plannen, merkte ik dat een standaard busje in de zomer snel te warm werd en in de winter onaangenaam koud. Daarom rijd ik sinds 2009 in een auto met Climate Control. Wel zo prettig voor mij en voor de hondjes !!  In de zomer aangenaam koel, in de winter lekker warm en vochtvrij. Bovendien heb ik in deze auto beter zicht op alle passagiers. Aangename klassieke muziek op de achtergrond zorgt voor de rust.

 

5. Lange relaxte wandelingen

 

Samen met uw hond geniet ik van een lang verblijf in de natuur. Zo maken wij onder alle weersomstandigheden wandelingen van 1 tot 2 uur op hondvriendelijke terrein. Daar waar dat officieel is toegestaan en verantwoord is. (bos, strand, duinen enz.)

 

Ik zorg ervoor dat uw trouwe viervoeter op een verantwoorde manier ruimschoots zijn energie kwijt kan in de vorm van een wandeling met zijn soortgenootjes. Oudere honden trekken zich aan de jonge honden op en blijven zo langer fit. De jonge honden leren om te gaan met andere honden wat de nodige socialisatie stimuleert. Juist bij ons in de "roedel" leert uw hond dat het geheel niet eng is om met andere honden mee te lopen maar dat dit juist leuk is en vooral heel natuurlijk. Hij herkent op deze manier zijn oerinstinct en er zal altijd plaats voor hem zijn in de groep mits hij  een gezond aanpassingsvermogen heeft.

 

 

6. Goede nazorg

 

Na de wandeling breng ik uw hond schoon (vaak wel vochtig) en moe maar voldaan weer terug naar huis. Vanzelfsprekend krijgt hij een verse bak met water en iets lekkers uit uw eigen voorraad.

 

7. Goed advies

 

Inmiddels heb ik veel ervaring op kynologisch en medisch gebied, zodat ik u desgevraagd van advies kan dienen. Tijdens de wandelingen zal daar waar mogelijk ook op spelende wijze aandacht gegeven worden aan het ontwikkelen van de goede eigenschappen van uw hond.

 

Voor dat doel heb ik altijd beloningen op zak. Uw hond zal door mij altijd vrolijk, duidelijk, consequent en positief benaderd worden!

 

 

8. Nieuwsbrieven

 

Hondjeuit informeert u  4 keer per jaar middels een nieuwsbrief over  de afgelopen uitlaatperiode van de honden en geeft op deze manier ook tijdig  haar vakantiedata door.

 

Klik op deze link voor een voorbeeld van het inschrijfformulier.